Talvine võlumaa

22.12.2018 ilmus Virumaa Teatajas sellise nimega pildigalerii.
Ohepalu rabajärv. FOTO: Meelis Meilbaum


Pildid Ohepalu-Viitna matkalt (25.11.2018)

Pildid matkalt, mis kulges Ohepalust Viitnale. Saate aimu olukorrast rajal ning kinnituse, et Kõverjärv on tõesti kõver. Pildid tegi Tarmo Kõlli. Aitäh talle matkapiltide jagamise eest!
Pildid leiate siit.
droonifoto Ohepalu järvest ja oosidest
Foto: Tarmo Kõlli

Eesti Maaülikooli loodusteaduste kooli õpilaste töid. 2

Kogumikus Eesti Maaülikooli loodusteaduste kooli õpilaste töid 2 ilmus Kaisa Rooba lugu Rutka matkarada. Lugege alates lk 70.

Foto: erakogu

Fotomeenutus aastavahetusest 2006/2007

Pildil on näha vana sild, mille ehitasid vabatahtlikud 2001.a sügisel

Lääne-Viru maakonnaplaneeringu avalik väljapanek

Alates 06.11.2018 on avalikul väljapanekul täpsustatud Lääne-Viru maakonnaplaneering 2030+


Maakonnaplaneeringu kohta on võimalik esitada ettepanekuid ja vastuväiteid  hiljemalt 06.12.2018 Rahandusministeeriumile, aadressil Suur-Ameerika 1, Tallinn 10122 või e-kirjaga info@fin.ee.

Maakonnaplaneeringu avalik arutelu toimub 13.12.2018 kell 14.00 Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Lääne-Viru talituse suures saalis.

Kaitseväe keskpolügooni riigi eriplaneeringu detailse lahenduse ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande eelnõu arutelu

Eile (30.10) toimus Tapa linnaraamatukogus Kaitseväe keskpolügooni riigi eriplaneeringu detailse lahenduse ja keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) aruande eelnõu arutelu.

Arutelul selgitas Kaitseministeeriumi esindaja, et keskpolügooni ohuala piir kulgeb mööda Tapa-Pikasaare oosistu harja kulgeva tee serva ja tee jääb ohualast välja.

Loodetavasti jääb mööda Rutka mägesid kulgev tee endiselt aastaringselt kõigile vabalt kasutamiseks.

Tee serva ilmuvad tulevikus punavalged postid, mis tähistavad ohuala piiri.

Vabariigi Valitsuse 27.08.2015 korralduse nr 352 „Kaitseväe keskpolügooni ümbritsevas riigimetsas alaliseks riigikaitseliseks väljaõppeks loa andmine“ seletuskirjas on märgitud, et piirkonda rajatud matkaradade ja puhkepaikadega kattuva riigimetsa kasutamine väljaõppes toimub kuni 90 päeval aastas ja peamiselt argipäevadel.

Loodetavasti peetakse sellest lubadusest kinni ja ohuala ei aktiveerita rohkem kui 90 argipäeval aastas.

Kaitseväe keskpolügooni ohuala piiritähistuse, RMK matkaradade ja vaatetorni ehitusprojekt tuleb arutelule pärast sellele hinnangu andmist Keskkonnaameti poolt.
Foto: mil.ee

RMK matkateed pikendatakse Saaremaale ja Hiiumaale

Saarte Hääl kirjutab (25.10.2018), et Riigimetsa majandamise keskus kavatseb Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal avatud Penijõe–Aegviidu–Kauksi matkateed pikendada Saaremaale ja Hiiumaale.

5 meest niitsid täna oosi peal 4,5 km


Keskpolügooni eriplaneeringu väljapanek

Kaitseväe keskpolügooni riigi eriplaneeringu detailse lahenduse ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande eelnõu avalik väljapanek toimub 06.09.2018-08.10.2018.

Planeeringu materjalid on välja pandud Kaitseministeeriumi veebilehel.


Rutka sild on taastatud

Aitäh vabatahtlikele ehitajatele Olevile, Kunole, Kaidole ja kahele Alarile! Aitäh Joonasele saematerjali ja Viljarile kinnitusvahendite annetamise eest! Aitäh Ragnarile ja Railile silla jäänuste veest väljatoomise eest! Ehitajaid piinasid tohutu hulk kärbseid, parme ja sääski. Allpool pilte ehituse käigust ja ehitajatest.
















Silla jäänused

Vabatahtlikud tõstsid täna silla käsipuude jäänused jõest välja. Silda lõhuti ilmselt Brexiti kraavi juurest kaasa võetud metallvaiaga. Seega tulid lõhkujad Tapalt.
Foto: Raili Rooba

Rutka sild on ära lõhutud

Lõhuti ilmselt täna, 18.06.2018.a.
Matkajad, olge ettevaatlikud  silla ületamisel.
Rutka sild 18.06.2018, foto K.Härma

Rutka sild 18.06.2018, foto K.Härma

Suur ühismatkamine 6.–25. august 2018

Ühismatkamine on osa RMK kingitusest Eestile juubeliaasta puhul.
Ühismatka info on leitav siit.
Punasoo-Aegviidu matk läbib 25. augustil ka Rutka radasid.

Meenutus augustist 2017

Blogis Ritassilla on selline meeleolukas postitus matkast Rutka radadele.
Huvilised leiavad tee rajale :)
Foto: ritassilla.blogspot.com

Vabariigi terviseks 418,8 km!

37 suusatajat ja matkajat läbisid eile Rutka radadel kokku 418,8 km!

Registreeriti ka ühe koera osalemine.

Vanim sportlane rajal oli 79 ja noorim kõigest aastane.

Oli külm ja palju päikest.
Foto: Jaan Olvet

EV100 kingitus

EV100 kingitus Rutkaste matkaraja poolt on uus või õigemini taastatud matkaraja lõik põhja poolt Valgejõge. Uuele rajalõigule jõudmiseks minge Tapal Valgejõe saare juures üle vana kivisilla. Siis pöörake vasakule majade poole. Enne taluõue pöörake paremale vanale heinamaale. Sealt jälgige ettesõidetud suusarada. Rada kulgeb mööda heinamaid ja raba ning jõuab 1,5 km läbimise järel Rutka mägedesse.
Sellel skeemil on suusataja alustanud liikumist Tapa haigla juurest (punane täpp) Foto: Ela Vulla

Foto: Ela Vulla

Eesti Vabariik 100 - Vabariigi terviseks!

Kutsume kõiki tervisespordist ja liikumisest huvitatuid riigi sünnipäeval tervisekilomeetreid koguma. Rutka radadel toimub see juba kümnendat korda!

Tapal kogume Vabariigi terviseks kilomeetreid 24. veebruaril 2018.a Rutkaste matkarajal suusatades või kõndides või joostes. Kõik oleneb ilmast ja lume paksusest. Kuigi matkaraja esimene lõik on halvas seisukorras, loodame, et külm ja lumi muudavad raja läbitavaks.

Alates kella 9:00 on Tapa linnas Võidu pst lõpus asuva reoveepuhasti juures välja pandud registreerimislehed. Sealt juhatavad viidad matkarajale. Peale suusasõitu/jalutuskäiku/jooksu märgib igaüks lehele tema poolt läbitud kilomeetrid. Kilomeetrite kogumine kestab kuni kella 18:00-ni.

Huvilised võivad endast märku anda ka samanimelisel Facebook´i üritusel.

2017. aastal toimunud kilomeetrite kogumise tulemused ja pildid leiate siit.


RMK uus matkatee Penijõe-Aegviidu-Kauksi hakkab kulgema ka mööda Rutka radasid?

Neeruti linnamäe juurde on välja pandud infotahvel, millel on kujutatud RMK uut matkateed. Skeemilt võib aimata, et uus matkatee läbib ka Rutka mägesid.