Rutka rajad jäävad siiski keskpolügooni ohualast välja!?

15. juulil 2016 ilmus ajalehes „Virumaa Teataja“ artikkel „Kaitseväe ohualade loomine tekitab kohalikes teadmatust ja hirmu“. Artiklis avaldas Kaitseministeeriumi esindaja, et matkaraja ja ohuala kattumine oli kaardi mõõtkavadest tingitud eksitus, sest üks millimeeter kaardil on nii suure mõõtkava korral looduses väga suur maaala. Reaalselt kattumist ei ole ja ohuala vaid külgneb matkarajaga.

Peale nimetatud artiklit andis Kaitseministeerium 1. augustil 2016 Vabariigi Valitsust teenindava Riigikantselei ülesandel selgituse Vabariigi Valitsuse 27.08.2015 korralduse nr 352 „Kaitseväe keskpolügooni ümbritsevas riigimetsas alaliseks riigikaitseliseks väljaõppeks loa andmine“ kohta.

Selgituse kohaselt ei jää Tapa-Pikasaare oosistu kavandatavatesse ohualadesse. Kavandatav ohuala piir külgneb nimetatud oosistuga.

Lisaks märgitakse selgituses, et Kaitseväe keskpolügooni laiendatud ohuala tähistamiseks koostatakse ehitusprojekt. Ehitusprojekti koostamise ajal hinnatakse ka ohuala tähistamise keskkonnamõju. Keskkonnamõju hindamine on avalik protsess, kuhu kaastakse kõik huvitatud isikud, kes saavad keskkonnamõju hindamise erinevates etappides ka enda ettepanekuid teha ning küsimusi ja vastuväiteid esitada. Pärast ehitusprojekti valmimist tähistatakse Kaitseväe keskpolügooni ohuala ka looduses, seega ei jää keskpolügooni ohuala looduses tähistamata ja inimestele märkamatuks.

Jääme siis ootama ohuala tähistamiseks koostatava ehitusprojekti keskkonnamõju hindamist ja loodame, et Rutka rajad jäävad vabalt kasutatavaks.

0 kommentaari:

Postita kommentaar