S...d suusatamas m...d sirgelt ees

Järjekordne suusasõit Mõndaveresse. Oosi peal kuni Ohepaluni on rajal kõva põhi all. Viimastel päevadel on sadanud värsket lund veidi juurde.

Enne suusasõitu tekkis väike konflikt ja üks daam pidi taas tõdema, et kõik mehed on s...d!
Lõbusat ja tänase päeva meeleoluga seotud videot vaata siit.

Ilm - Ilmateenistus: ka veebruar ja märts tulevad külmavõitu

Ilm - Ilmateenistus: ka veebruar ja märts tulevad külmavõitu - Ilmajaam.ee

Kaido & CO matkamas


Foto: erakogu
Mulle tundub, et Kaido sünnipäev on lähenemas. Sigapusma matkaseltskonda on taas liikumas nähtud. Sel aastal siis Rutka radadel...

Ilm - Alanud nädal toob tuisu ja tormi

Ilm - Alanud nädal toob tuisu ja tormi - Ilmajaam.ee

Tsitaat reisiblogist

...
Täna saime teada mis on kõige kuulsam linn Eestis. Istusime kohvikus ja rääkisime omanikuga juttu ja nagu ikka where are you from... no, ikka Eestist. Selle peale tõi ta kuskilt tagant välja suure Euroopa kaardi, kuhu oli joonistatud ka Eesti ja ohhoo, ainuke linn mis oli peale märgitud oli TAPA, ei Tallinnat ei Tartut vaid ainult Tapa. Sähh sulle kooki moosiga. Palju õnne kõigile Tapalastele ja mis minusse puutub, siis Tapa järgmiseks Euroopa kultuuripealinnaks.
...
Nii kirjutas Allan Aas 11. jaanuaril 2010 oma blogis.

Öösel võib tulla külma kuni 33 kraadi

Öösel võib tulla külma kuni 33 kraadi - Uudised - Virumaa Teataja

Päästeamet soovitab valmistuda nädalavahetuse pakaseks

Ilm - Päästeamet soovitab valmistuda nädalavahetuse pakaseks - Ilmajaam.ee

Näpunäiteid pakaselisel talvel rõivastumiseks

Näpunäiteid pakaselisel talvel rõivastumiseks - Tervis - Tarbija24.ee

Viimaste aastate karmim talv ei anna järele veel nii pea

Viimaste aastate karmim talv ei anna järele veel nii pea - Uudised - Tartu Postimees

Tuulekülm

Hei ilmahuvilised Tapal! - Seoses tõeliselt külma talve saabumisega on EMHI kodulehele (Ilmavaatlused - Tuulekülm)välja pandud temperatuurid, mida inimene õues tunneb ehk tuulekülm. See temperatuur on madalam kui see, mida näitab termomeeter akna taga jamis on raadios ja teles välja kuulutatud. Külmatunnet suurendab tuul, mis puhub ära inimese kehasoojusega soojendatud õhukihi tema ümbert. Mida tugevam tuul ja madalam õhutemperatuur, seda rohkem kulutab inimene energiat, et ilmale avatud nahapinna temperatuuri ohutul tasemel hoida. Teatud piirist allpool ta seda ei suudagi. Loetakse, et -27° puhul on külmumisoht pikaajalisel väljas viibimisel; -35° juures on naha külmumise oht 10 - 15 minuti jooksul ja -40° korral võib nahk külmuda vähem kui 10 minutiga.

Ilmajaam prognoosib 30kraadist pakast

Ilmajaam prognoosib 30kraadist pakast - Uudised - Virumaa Teataja

Suusaradade lõhkujad kutsusid endale politsei

Suusaradade lõhkujad kutsusid endale politsei - Uudised - Virumaa Teataja

Härmatis - ikka ilmast

Härmatis tekib siis, kui õhus külmund veeaur ehk jääkristallid kogunevad esemetele, näiteks puuokstele. Seda härmatist on praegu kõikjal ja härmatis on see valge ollus, mis on katnud kõik puuoksad.

Tuule käes puudelt langev härmatis tekitas täna Rutka oosi peal võimsaid lumetormikesi ja -keeriseid.

Pärnu Postimees kirjutas eile nii:
...
Lähiajal suuremat sula ja lumesadu pole loota: Atlandilt pärit madalrõhkkonnad edasi ei pääse. Küll suurendavad nad aga oma sooja niiske servaga õhuniiskust, mis meie külmas keskkonnas tekitab udu ja tihedat härmatist kõikjale.
Siin valitsev kõrgrõhuala on loonud eriolukorra: meie kohal tekkis inversioonikiht, mis katab meid nagu katus, mille all on tuuletu külm õhk, udu, teedel jäide ja puudel härmatis
.

Masinaga rada tehtud

13. jaanuaril aeti Rutkasse masinaga rada sisse. Rutka raja infot liigub ka ERR suusaportaalis. Talv kestab!

Rooma mäed

Tänagi tegime väljasõidu Rooma (mitte lugeda Kooma) mägedesse, millele lisandus lõunasöök Tiigi talus. Tagasiteel osalesime Vikerraadio saate KESKKÜTE raadiomängus ja Viljar sai auhinnaks särgi.


Jaanuarivalgus Mõndavere külas Lääne-Virumaa ja Harjumaa piiril.

Täna Mõndaveres (Kõnnus)

Täna ajasime radu sisse Mõndaveres Rooma mägedes. Lund on sealgi palju. Vaadake Mõndavere ilmaennustust. Tapalt on sinna ca 19 km ja sinna saab suusatada ikka üle Rutka mägede.

Männikumäele suusatama!

Täna õhtul oli Männikumäel valgustatud suusarajal suusatamas 3 (kolm) suusatajat. Lisaks üks jalutaja koeraga ja kaks kelgutajat. Kuuldes milline rahvamass õhtuti Tallinnas Nõmme ja Pirita radadel liigub, saan Tapa inimesi ainult kadestada suurepäraste sportimisvõimaluste pärast. Seega nautige talve, nautige Männikumäe radasid, nautige õhtuti valgustatud suusarada! Kõik see on teie jaoks rajatud ja ette valmistatud.

Natuke särtsu ei teeks paha

Nii võiks täna öelda. Täna hommikul tunneme seda mida tähendab elu ilma elektrita - pole valgust, kontoritehnika ei tööta, internetti ei ole, lauatelefonid ei tööta ja upside varud said ka juba otsa.
Naudime jaanuarivalgust ja järjekordset lumesadu.
Hea et on võimalus ühenduda naabermajades asuvate riigiasutuste wifi-sse.
Elekter ei tule loomaaiast vaid Eesti Energiast :-)

Tapa - Kõnnu









3 tundi 23 minutit ja kohal. Ja kommentaarid on liigsed. Ilm oli imeline. Ja seltskond ka. Eriti vaprad olid kõige nooremad. Huvitav, miks me seda enne teinud ei ole?
Sihtpunktis ootas saun ja supp. Tänud pererahvale ja ootajatele- kokkadele.